Alle artikelen

Meetlint

Betrokkenheid meten loont

Managers en medewerkers zijn hét visitekaartje en het gezicht van een organisatie. Geen klant is positief over een bedrijf gaan oordelen na geholpen te zijn door een medewerker die niet betrokken is bij de organisatie.

Lees verder »

Gastvrijheid? Deze 7 talenten zijn belangrijk

Gastvrijheid (hospitality) staat sterk in de belangstelling. De ervaren receptionist of conciërge in een vijfsterrenhotel in Venetië is een archetype van gastvrijheid. Maar welke talenten moet je hebben om in dat vak groot te worden? En wat kunnen we in andere branches daarvan leren?

Lees verder »
Omzetgroei

Zo bereik je tot 60% meer omzetgroei

Selecteer geweldige managers, zorg voor betrokken medewerkers, focus op sterke punten en gebruik talenten bij werving. Organisaties die deze 4 strategieën uitvoeren, bereiken tot bijna 60 procent hogere omzetgroei per medewerker.

Lees verder »
Xander Cladder

Waarom (nog) werken met managers…?

Waarom geloof ik erin dat je kracht uit talent moet halen en moet beginnen met managers? Velen denken dat dit zijn langste tijd heeft gehad. Ik ben het daar hartgrondig mee oneens! Getalenteerde managers creëren juist de groei van de organisatie!

Lees verder »
Bevlogenheid en betrokkenheid

7 tips voor een 25% hoger bedrijfsresultaat

Bedrijven kunnen hun bedrijfsresultaten fors verhogen wanneer er betrokken en bevlogen medewerkers in het bedrijf zitten. Hiermee spelen ze in op de verwachtingen van millennials en generatie Z, zodat ze schaars talent aantrekken en behouden. Het engagement kan vergroot worden door managers de verantwoordelijkheid aan hun team over te dragen, door goed contact met medewerkers, door op persoonlijke kracht te focussen, door het ritueel van functionerings- en beoordelingsgesprekken af te schaffen en door met Bold Move in gesprek te gaan over directe en concrete verbeteringen in de organisatie. Daarmee kan de betrokkenheid en bevlogenheid sterk vergroot worden en worden er resultaten behaald die oplopen tot een ROI van 300%.

Lees verder »
Bold Move bij RTL-Z

Bold Move bij RTL Z

Er is voor ondernemers geen betere oefening dan in de beperkte tijd van 2 minuten uitleggen waarom je bedrijf bestaat. Wij hebben daarom RTLZ uitgenodigd tijdens een trainingsmiddag om te laten ziet waarom wij doen wat we doen. En hoe we het doen… Kijk je mee?

Lees verder »
Coronacrisis

7 Tips voor managers in Coronatijd

Waarom schrijf jij niets over de Coronacrisis en wat dat met managers doet?” Het was precies het duwtje dat ik nodig had om dit artikel te schrijven. Over wat de Coronacrisis betekent voor managers. Met tips!

Lees verder »

De gritfactor, mindset en talent

De boeken de Gritfactor van Angela Duckworth en ‘Mindset’ van Carola Dweck zijn populair. Uit sommige recensies komt naar voren dat het begrip ‘talent’ zijn langste tijd heeft gehad en kan worden bijgezet in het museum van oude door de tijd ingehaalde psychologische concepten. Het zal je niet verbazen dat ik op basis daarvan meteen de boeken zelf ben gaan lezen. En ik ontdekte dat beide auteurs heel positief zijn over talenten.

Lees verder »
Talenten

Hoe ontwikkel je talent?

Iedereen heeft talent. Maar het hebben van talenten alleen zegt nog niet veel over jouw prestaties. Wat zijn jouw talenten? En ben je je bewust van de rol die deze talenten op jouw leven hebben?

Lees verder »
feedback

5 tips voor betere feedback

Verkeerd gegeven feedback heeft een sterk effect op betrokkenheid van en verloop door medewerkers. Goede feedback van een manager naar een medewerker helpt de medewerker effectiever te worden.

Lees verder »

Verlegenheid overwinnen met talenten

Heb je wel eens (flink) last van verlegenheid? Net op het verkeerde moment keren je gedachten zich naar binnen in plaats van naar buiten. Je voelt de druk stijgen. Er moet iets gebeuren tijdens de eerste 20 seconden van het sollicitatiegesprek bijvoorbeeld, maar je kunt het niet; niet nu… Dat is nou typisch zo’n moment om je talenten bewust in te zetten! Dat kun je prima leren, voorbereiden en oefenen… Als je tenminste jouw talenten kent.

Lees verder »