Alle artikelen

Working Genius Bm 1

Hoe maak je teamwerk veel leuker en effectiever?

Welke rol past jou het beste? Ben je een bedenker, iemand die enthousiasme genereert of juist de collega die doorgaat tot het resultaat is bereikt? Waarschijnlijk weet je van jezelf wel waar je voorkeur ligt. Maar er is nu een snelle en effectieve test om er concreet achter te komen: het Working genius assessment.

Lees verder »
Xander Cladder

Waarom (nog) werken met managers…?

Waarom geloof ik erin dat je kracht uit talent moet halen en moet beginnen met managers? Velen denken dat dit zijn langste tijd heeft gehad. Ik ben het daar hartgrondig mee oneens! Getalenteerde managers creëren juist de groei van de organisatie!

Lees verder »
Verlegen

Verlegenheid overwinnen met talenten

Heb je wel eens (flink) last van verlegenheid? Net op het verkeerde moment keren je gedachten zich naar binnen in plaats van naar buiten. Je voelt de druk stijgen. Er moet iets gebeuren tijdens de eerste 20 seconden van het sollicitatiegesprek bijvoorbeeld, maar je kunt het niet; niet nu… Dat is nou typisch zo’n moment om je talenten bewust in te zetten! Dat kun je prima leren, voorbereiden en oefenen… Als je tenminste jouw talenten kent.

Lees verder »
Coronacrisis

7 Tips voor managers in Coronatijd

Waarom schrijf jij niets over de Coronacrisis en wat dat met managers doet?” Het was precies het duwtje dat ik nodig had om dit artikel te schrijven. Over wat de Coronacrisis betekent voor managers. Met tips!

Lees verder »
Snelle man

De gritfactor, mindset en talent

De boeken ‘De Gritfactor’ van Angela Duckworth en ‘Mindset’ van Carola Dweck zijn populair. In sommige recensies lees je dat het begrip ‘talent’ zijn langste tijd heeft gehad.

Toen ik dat las ben ik zelf de boeken gaan lezen. En ik ontdekte dat beide auteurs juist heel positief zijn over talenten.

Lees verder »
Meetlint

Betrokkenheid meten loont

Managers en medewerkers zijn hét visitekaartje en het gezicht van een organisatie. Geen klant is positief over een bedrijf gaan oordelen na geholpen te zijn door een medewerker die niet betrokken is bij de organisatie.

Lees verder »
Bold Move bij RTL-Z

Bold Move bij RTL Z

Er is voor ondernemers geen betere oefening dan in de beperkte tijd van 2 minuten uitleggen waarom je bedrijf bestaat. Wij hebben daarom RTLZ uitgenodigd tijdens een trainingsmiddag om te laten ziet waarom wij doen wat we doen. En hoe we het doen… Kijk je mee?

Lees verder »
Omzetgroei

Zo bereik je tot 60% meer omzetgroei

Selecteer geweldige managers, zorg voor betrokken medewerkers, focus op sterke punten en gebruik talenten bij werving. Organisaties die deze 4 strategieën uitvoeren, bereiken tot bijna 60 procent hogere omzetgroei per medewerker.

Lees verder »
feedback

5 tips voor betere feedback

Verkeerd gegeven feedback heeft een sterk effect op betrokkenheid van en verloop door medewerkers. Goede feedback van een manager naar een medewerker helpt de medewerker effectiever te worden.

Lees verder »
Talentenkaart

Hoe ontwikkel je talent?

Iedereen heeft talent. Maar het hebben van talenten alleen zegt nog niet veel over jouw prestaties. Wat zijn jouw talenten? En ben je je bewust van de rol die deze talenten op jouw leven hebben?

Lees verder »
Bevlogenheid en betrokkenheid

7 tips voor een 25% hoger bedrijfsresultaat

Minder dan één op de vijf medewerkers is betrokken en bevlogen in Nederland. Er is dus erg veel ruimte voor verbetering. Om je daarbij te helpen vind je hier 7 tips waarmee je snel en effectief de betrokkenheid en bevlogenheid van jouw bedrijf kunt verhogen.

Lees verder »
Gastvrijheid

Gastvrijheid? Deze 7 talenten zijn belangrijk

Gastvrijheid (hospitality) staat sterk in de belangstelling. De ervaren receptionist of conciërge in een vijfsterrenhotel in Venetië is een archetype van gastvrijheid. Maar welke talenten moet je hebben om in dat vak groot te worden? En wat kunnen we in andere branches daarvan leren?

Lees verder »