Relatievorming

Mensen met het talent Relatievorming (Relator) houden van diepe vriendschappen. Ze willen graag met vrienden werken aan een doel.

Hoe herken je het talent?

  • Je hebt al heel lang een (beperkt) aantal goede vrienden waar je heel vertrouwelijk mee omgaat;
  • Je voelt je op je best als je één-op-één samen met vrienden spreekt die je heel goed kent;
  • Je hebt een tweede zintuig voor anderen die een rol spelen en niet zichzelf zijn (authentiek).

Als je dit talent hebt, beschik je over de gave om mensen snel een vertrouwd gevoel te geven. Dat is waar Relatievorming over gaat. Bij mij staat dit talent op de 2e plaats. Het maakt dat ik als coach vaak al snel vertrouwd aanvoel voor mijn klanten. Relatievorming is vanzelfsprekend een van de belangrijkste manieren om succesvol te zijn. Godfather Don Corleone werd door zijn netwerk van familie en vrienden (naast mensen die hij ooit een gunst had verleend en een wederdienst niet konden weigeren) een van de machtigste mensen van zijn tijd in de Verenigde Staten.

Waar moet ik voor oppassen?

Het hebben van een of meer hele goede vrienden is misschien wel het meest kostbare ‘bezit’. Natuurlijk is het cruciaal te weten of de ander jouw volledige vertrouwen ook waard is. De transparantie en zelfs kwetsbaarheid die iemand met Relatievorming opzoekt en die de basis vormt van een diepe vriendschap, is niet helemaal zonder risico’s. Anderzijds is het belang van deze diepe sociale interactie groot voor de Relatievorming

Een gouden tip voor het ontwikkelen van het talent Relatievorming

Iemand met Relatievorming is soms wat verlegen. Als iemand met Relatievorming meer vat krijgt op zijn talent zoekt hij niet uit gemak steeds zijn vaste vrienden op, maar is hij steeds beter in staat dit gevoel van vriendschap aan anderen te geven. Net buiten zijn comfortzone legt hij dan gemakkelijk nieuwe contacten. Die hem meteen vertrouwen.