Talentgroep: Relaties

Als jouw talenten met name liggen in de Relatievormende talenten, dan gaat het in jouw leven vooral om het creëren van warme, positieve en harmonieuze relaties met anderen.

Wat je nodig hebt om jouw talenten naar boven te laten komen is: authentieke relaties, aanmoediging, het echt luisteren van de ander, en niet (be)oordelen.

Zoals de naam al aangeeft, liggen deze talenten op de relatie-as.

Saamhorigheid

Mensen met het talent Saamhorigheid (Includer) accepteren vreemden. Je voelt aan wie niet betrokken wordt en betrekt hem erbij.

Relatievorming

Mensen met het talent Relatievorming (Relator) houden van diepe vriendschappen. Ze willen graag met vrienden werken aan een doel.

Positivisme

Iemand met het talent Positivisme (Positivity) sterk aanwezig is besmettelijk enthousiast en vrolijk. Neemt anderen mee in de opwinding over plannen.

Individualisering

Iemand met veel van het talent Individualisering (Individualization) ziet unieke talenten van individuen. En ook hoe ze goed kunnen samenwerken.

Harmonie

Het talent Harmonie (Harmony) zoekt consensus. Houdt niet van conflict, maar zoekt naar gemeenschappelijkheden.

Empathie

Iemand met het talent Empathie (Empathy) voelt de gevoelens van anderen aan door zich in diens situatie te verplaatsen.

Verbondenheid

Voor iemand met veel van het talent Verbondenheid (Connectedness) staat alles in verband met elkaar. Ziet de verbanden. Niets gebeurt zomaar.

Aanmoediging

Mensen met het talent Aanmoediging (Developer) zien en cultiveren het potentieel in anderen. Je ziet elke verbetering en geniet daarvan.

Aanpassingsvermogen

Wie veel van het talent Aanpassingsvermogen (Adaptability) heeft gaat graag met de stroom mee. Hier-en-nu. Neemt het zoals het komt. Is flexibel.