Over Bold Move

Onze missie

Zoveel mogelijk medewerkers ervaren plezier, succes en geluk in hun werk (en leven). Wij dragen daaraan bij door het opleiden van ‘Excellente People managers’.


Ons team

Xander Cladder

Oprichter Bold Move | StrengthsCoach
Xander vertelt
Xander Cladder MWO

Xander Cladder MWO (1966) is eigenaar en oprichter van Bold Move®. Samen met enkele freelance collega’s en partnerbedrijven brengt hij het Bold Move traject in de praktijk bij zijn klanten.

Xander studeerde journalistiek en heeft een achtergrond in de corporate communicatie. Een groot deel van zijn loopbaan werkte hij dichtbij het college van B&W, de directie of de raad van bestuur mee aan het succes van zijn opdrachtgevers.

Tijdens zijn masterstudie aan SIOO (2013) raakte hij sterk gefascineerd door het onderwerp Employee EngagementDe beste vertaling voor Employee Engagement is bevlogenheid over je werk en betrokkenheid bij je werkgever. (bevlogenheid en betrokkenheid). Dát had hij in de (interim) managementrollen die hij vervulde, altijd willen bereiken met de teams die hij leiding gaf.

Hij verruilde zijn baan als directeur communicatie voor het ondernemersbestaan en vloog naar de Verenigde Staten voor een training in talentontwikkeling. 

Nadat hij in Nederland als eerste Gallup certified werd, volgde hij nog verschillende andere cursussen en trainingen bij onder andere People Acuity INC. Zo leerde hij de positieve punten van mensen zien en benoemen. En leerde hij de omstandigheden kennen die nodig zijn om tot engagement en topprestaties te komen.

Sinds 2014 verzorgt Xander organisatieadvies, talentcoaching en training. Inmiddels heeft hij zelf veel ervaring opgedaan met alle onderdelen van het Bold Move traject. Hij heeft inmiddels meer dan 1.000 managers en professionals over hun talenten verteld. En ze geholpen daar meer uit te halen.

Omdat zowel de theorie als de praktijk wijst op de noodzaak van een betrokken peoplemanager om tot werkelijk employee engagement te komen, creëerde hij in 2019 een specifiek traject voor managers. Daar leren managers wat ze nodig hebben om de bevlogenheid en betrokkenheid van hun team sterk te verhogen. En dat levert naast veel meer productiviteit, omzet en winst ook heel veel werkplezier op.

Xander is getrouwd en heeft twee dochters en een hond waarmee hij graag wandelt in de bossen van Bilthoven.

Xanders top 5 (CliftonStrengths):

  Ruud Haex

  Executive Coach | Trainer
  Ruud Haex

  Ruud Haex is een onafhankelijk denker en doener met scherp oog voor de motivatie van mensen.

  Zijn passie is het zien van talent en het laten groeien van jouw talenten. Professioneel meenemer in de vertaalslag van hoe talenten inzetbaar zijn bij het verbeteren van profit & pleasure.

  Ruud heeft een oprechte belangstelling voor mensen en maakt met iedereen – van bestuurder tot receptioniste – écht contact. Als doorgewinterde trainer neemt hij even gemakkelijk een MT van een financiële corporate mee op reis, als dat hij dagen meerijdt met een salesmanager en feedback geeft op prestaties. Met als gevolg nieuwe doelen en bijbehorende resultaten. ​

  Hij is een resultaatgericht bouwer en betrokken coach met gevoel voor bedrijfsstrategische én menselijke verhoudingen. Hij is gewaardeerd sparringpartner met focus op luisterend oor in strikte vertrouwelijkheid. Helemaal thuis in de wereld van sales. In staat om complexe thema’s tot een hanteerbare kern terug te brengen.

  Versnelt professionele ontwikkeling en creëert ruimte voor nieuwe stappen in denken en doen.

  Effectieve netwerker, en doelgroep- en marktgericht aanjager van ondernemerschap in alle sectoren.

  Ruuds top 5 (CliftonStrengths):

  1. Strategisch
  2. Verbondenheid
  3. Empathie
  4. Zelfverzekerdheid
  5. WOO

  EVE Foundation

  Bold Move ondersteunt de Eve foundation. Deze stichting ondersteunt jongeren die een ouder zijn verloren in hun rouw en in het terugvinden van de regie in hun leven. Talenten (die deels vanuit DNA ontstaan) zijn daarvoor een unieke invalshoek.

  Daarnaast steunt Bold Move regelmatig managers en andere mensen die talentcoaching niet (geheel) kunnen betalen maar die dit wel (erg) goed kunnen gebruiken.