Over Xander Cladder & Bold Move

Xander Cladder MWO CMC (1966) is eigenaar en oprichter van Bold Move®. Samen met een beperkt aantal freelance collega’s en enkele partnerbedrijven brengt hij zijn programma's en trainingen op de planken.

Xander studeerde journalistiek en heeft een achtergrond in de corporate communicatie. Een groot deel van zijn loopbaan werkte hij dicht op het college van B&W, de directie of de Raad van Bestuur mee aan het succes van zijn opdrachtgevers. Tijdens zijn masterstudie aan SIOO (2013) raakte hij sterk gefascineerd door het onderwerp ‘Employee engagement’ (bevlogenheid en betrokkenheid). Hij verruilde zijn baan als directeur communicatie bij Philadelphia Zorg voor het ondernemersbestaan en vloog naar de USA voor een training in talentontwikkeling.

Nadat hij in Nederland als eerste Gallup certified werd, volgde hij nog verschillende andere cursussen en trainingen. Voor een aantal klanten verzorgde hij vanuit zijn bureau ‘Talent als kracht’ de talentcoaching van hun medewerkers. Later kwam daar een training (Talentversnellers) bij voor HR-adviseurs en interne coaches. Omdat hun enthousiasme (en hun beschikbare tijd) de coachees enorm helpen om wat ze over hun talenten hebben geleerd verder tot ontwikkeling te brengen. Bold Move BV is weer een soort disruptie op die training. Alle theorie wijst sterk op de noodzaak van een betrokken (top)management om werkelijk tot verbetering van het employee engagement te komen.

Omdat Xander niet alleen graag leert maar ook zijn impact voortdurend wil vergroten, was er dus maar één goede richting: het creëren van het best mogelijke programma voor managers die engagement willen vergroten. Xander schreef intussen meer dan 100 blogs over management, talent, engagement en performance.

Xander is getrouwd en heeft twee dochters en een hond waarmee hij graag wandelt in de bossen van Bilthoven.

Top 5 (Cliftonstrengths'):

Strategic Relator Achiever Maximizer Significance

 

 

 

Xander Cladder Bold Move
error: Waarschuwing: De inhoud is beveiligd