Over Bold Move

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Onze missie

Zoveel mogelijk medewerkers ervaren plezier, succes en geluk in hun werk (en leven).
Wij dragen daaraan bij door het opleiden van ‘Excellente Peoplemanagers

Ons team

Xander Cladder

Oprichter Bold Move | Strengthscoach

Xander Cladder MWO CMC

Xander Cladder MWO CMC (1966) is eigenaar en oprichter van Bold Move®. Samen met een beperkt aantal freelance collega’s en enkele partnerbedrijven brengt hij het Bold Move traject in de praktijk bij zijn klanten.

Xander studeerde journalistiek en heeft een achtergrond in de corporate communicatie. Een groot deel van zijn loopbaan werkte hij dicht op het college van B&W, de directie of de raad van bestuur mee aan het succes van zijn opdrachtgevers. Tijdens zijn masterstudie aan SIOO (2013) raakte hij sterk gefascineerd door het onderwerp ‘Employee engagement’ (bevlogenheid en betrokkenheid). Dát had hij in de (interim) managementrollen die hij vervulde, altijd willen bereiken. Hij verruilde zijn baan als directeur communicatie bij Philadelphia Zorg voor het ondernemersbestaan en vloog naar de USA voor een training in talentontwikkeling. Nadat hij in Nederland als eerste Gallup certified werd, volgde hij nog verschillende andere cursussen en trainingen bij onder andere People Acuity INC. Zo leerde hij de positieve punten van mensen zien en benoemen. En leerde hij de omstandigheden kennen die nodig zijn om tot engagement en topprestaties te komen.

Sinds 2014 verzorgt Xander organisatieadvies, talentcoaching en training. Zo deed hij zelf veel ervaring op met alle onderdelen van het Bold Move traject. Hij heeft inmiddels vele honderden managers en professionals over hun talenten verteld. En ze geholpen daar meer uit te halen…

Omdat zowel de theorie als de praktijk wijst op de noodzaak van een betrokken peoplemanager om werkelijk employee engagement te komen, creëerde hij in 2019 een specifiek traject voor managers. Daar leren managers wat ze nodig hebben om de bevlogenheid en betrokkenheid van hun team sterk te verhogen. Dat levert naast veel meer productiviteit, omzet en winst ook heel veel werkplezier op.

Xander is getrouwd en heeft twee dochters en een hond waarmee hij graag wandelt in de bossen van Bilthoven.

Xanders top 5 (CliftonStrengths):

  1. Strategisch 
  2. Relatievorming 
  3. Prestatiegerichtheid
  4. Maximalisering
  5. Significantie

Ruud Haex

Executive Coach | Trainer

Ruud Haex

Ruud Haex is een onafhankelijk denker en doener met scherp oog voor de motivatie van mensen. Ruud’s passie is het zien van talent en het laten groeien van jouw talenten. Professioneel meenemer in de vertaalslag van hoe talenten inzetbaar zijn bij het verbeteren van profit & pleasure. Ruud heeft een oprechte belangstelling voor mensen en maakt met iedereen – van bestuurder tot receptioniste – écht contact. Als doorgewinterde trainer neemt hij even gemakkelijk een MT van een financiële corporate mee op reis, als dat hij dagen meerijdt met een salesmanager en feedback geeft op prestaties. Met als gevolg nieuwe doelen en bijbehorende resultaten. ​Het is een resultaatgericht bouwer en betrokken coach met gevoel voor bedrijfsstrategische én menselijke verhoudingen. Hij is gewaardeerd sparringpartner met focus op luisterend oor in strikte vertrouwelijkheid. Helemaal thuis in de wereld van sales. In staat om complexe thema’s tot een hanteerbare kern terug te brengen. Versnelt professionele ontwikkeling en creëert ruimte voor nieuwe stappen in denken en doen. Effectieve netwerker, en doelgroep- en marktgericht aanjager van ondernemerschap in alle sectoren.

Ruuds top 5 (CliftonStrengths):

Inspiratie en tips voor managers

Wil je regelmatig nieuwe inspiratie in je mailbox?
Lees je graag tips & trucs om een betere manager te worden? Laat dan je e-mailadres achter.

© 2020 Bold Move