Verbondenheid

Voor iemand met veel van het talent Verbondenheid (Connectedness) staat alles in verband met elkaar. Ziet de verbanden. Niets gebeurt zomaar.

Hoe herken je het talent?

  • Mensen die de wereld sterk verdelen in “wij” en “zij” vind jij kortzichtig;
  • Je bent in staat om unieke verbanden aan te voelen/te zien tussen mensen en gebeurtenissen;
  • De wereld bestaat voor jou niet uit allemaal kleine toevallige incidenten en onderdelen maar uit een integraal geheel. Toeval bestaat niet! We zien alleen niet altijd meteen de connectie.

Dit talent maakt dat je je gemakkelijker verbindt met andere mensen. Samen met anderen vorm je je een beeld over de bedoeling van wat er in jouw leven gebeurt. Vrij naar Sinek is “de bedoeling of zin van iets”, het hoogste niveau van organiseren. Samen met talenten zoals Toekomstgerichtheid, Strategisch of Ideeënvorming kan dit talent veel creativiteit losmaken. Net als bij Overtuiging zit er soms een spirituele kant aan dit talent. Het besef dat alles met alles verbonden is (al zijn de verbanden soms niet zo duidelijk) is de centrale overtuiging van Verbondenheid. De gedachte dat als je iemand slaat, je uiteindelijk ook jezelf pijn doet, zou typisch een gedachte van Verbondenheid kunnen zijn. Juist omdat alles verbonden is, kun je niet iets doen zonder Karma te creëren (gevolgen).

Waar moet ik voor oppassen?

Niet iedereen wil of kan goed omgaan met spiritualiteit. Het zogenaamde “barrier label” van dit talent (zeg maar: als je dit talent teveel hebt) is door Gallup veelzeggend beschreven als “Flaky new-ager, not in touch with reality”. Voor iemand met Analytisch zijn de feiten heilig. Voor iemand met Empathie, zijn gevoelens dat. Verbondenheid staat mysterie toe in de zin van (nog) onbegrepen connecties tussen mensen en dingen.

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…?

Dit talent geeft je het inzicht of de overtuiging dat niets op zichzelf staat. Maar daar heb je pas echt wat aan als je je kunt openstellen voor de intuïtieve kennis die daarbij hoort. Durven vertrouwen op je gevoel voor relaties tussen mensen en andere fenomenen en op de inzichten die je daarin krijgt, maakt dat je meer informatie (wijsheid) uit dit talent haalt.