werkplezier

Hoe haal je het beste uit jouw organisatie?

Door bevlogen en betrokken medewerkers

In Nederland ligt de bevlogenheid en betrokkenheid van medewerkers rond de 15%. Dat is het precies gemiddelde van Europa.

Deze gelukkige groep managers en medewerkers staat ’s ochtends op met een gevoel van opwinding en plezier: “Ik mag weer… !”
Zij krijgen veel energie van hun werk.

De overige 85% van de werknemers bestaat uit twee groepen:

 1. Verreweg de grootste groep van medewerkers ziet werk als iets dat nu eenmaal moet. Ze doen wat ze moeten doen, maar ook niets meer dan dat. Ze krijgen geen energie van hun werk en hun plezier ligt in hele andere dingen.
 2. Een niet te onderschatten groep medewerkers die een hekel hebben aan hun werk en/of hun werkgever. Zij behandelen uw klanten slecht, maken fouten door een gebrek aan interesse, ze melden zich ziek omdat ze geen zin hebben en soms stelen ze zelfs…

Dit gedrag kost minimaal 20% van de omzet

Veel directies van bedrijven in Nederland en Europa vinden het normaal dat dit zo is. Ook al kost het opgeteld minimaal 20% van hun omzet. Ook al werken medewerkers zoveel uren, dagen, weken, maanden en jaren zonder veel plezier…

Dit moet veranderen. En daarom traint Bold Move managers die dit kunnen en willen veranderen.

Waar begint het verbeteren van engagement?

Meten – bespreken – plannen maken – uitvoeren – weer meten

Als je het engagementDe beste vertaling voor Employee Engagement is bevlogenheid over je werk en betrokkenheid bij je werkgever. van medewerkers wilt verhogen, dan zul je het eerst goed moeten vaststellen. Bold Move leert managers werken met een uitgekiend meetinstrument. In enkele minuten test je het engagement. Het resultaat is een heldere grafiek met een mooie benchmark.

Maar die meting is eerlijk gezegd nog niet eens zo belangrijk. Na het meten doen we het volgende:

 • Bepreken van de uitslag
  Managers leren vragen: wat bedoelen jullie met dit cijfers? Vinden jullie deze score zo OK? Waar willen we aan werken?
 • Wat willen we verbeteren
  Op basis van de bespreking ontstaat een gemeenschappelijk beeld en ambitie. Met daarin die aspecten die het team wil verbeteren.
 • Iedereen aan de slag
  Niet alleen de manager. Het hele team. We creëren onze eigen bevlogenheid. Bijvoorbeeld door het werk beter te verdelen over de talenten.
 • Weer meten
  Na verloop van tijd meten we weer. Wat waren we van plan? Wat hebben we gedaan? En wat leverde het op? Om te leren en ten behoeve van verdere verbetering.

Het gevoel dat hierbij loskomt, zorgt ervoor dat iedereen weer graag deel uitmaakt van het geheel. De teamleden voelen zich weer gehoord en betrokken.

Met het terugkeren van de betrokkenheid laten overige positieve gevolgen niet lang op zich wachten. Zo neemt de productiviteit toe en dalen de verloop- en ziekteverzuimpercentages.

Wil je hiermee aan de slag?

 • Wil je weten hoe hoog het plafond van jouw organisatie reikt?
 • Wil je de sfeer en het plezier in jouw organisatie sterk verbeteren?
 • Ben je niet bang voor succes, groei en een veel beter rendement?

Maak een afspraak of bel direct naar (030) 227 3385.

Logo Bold Move

Wil jij een (nog) betere manager worden?

Ontvang gratis inspiratiemails met tips, achtergronden en kennis over talenten.

Geen spam. Beloofd.