Brandend lampje

5 tips die het bedrijfsresultaat verbeteren

Tussen de 320 en 400 miljard dollar. Dat zou het Amerikaanse bedrijfsleven volgens Gallup kunnen verdienen als ze het management in organisaties verbeteren. Voor Nederland ligt het bedrag vast veel lager, maar ook hier laten we onnodig veel geld liggen. Wat kunnen we leren van de allerbeste peoplemanagers ter wereld?

Workplace consultant Paul Walters van Gallup weet wat een manager moet doen om het engagement te verhogen waardoor ook de bedrijfsresultaten sterk verbeteren. Hieronder een selectie van 5 van zijn tips:

1. Kies de beste manager

Stop met managers inhuren omdat ze al zo lang bij je werken, veel ervaring hebben, het werk zelf goed deden, of zo goed netwerken. Een manager kies je op basis van zijn of haar vermogen om medewerkers te coachen naar succes;

2. Maak expliciet wat je van een manager verwacht

Veel te vaak blijft het peoplemanagement gedeelte van de functie impliciet. Zonder opdracht om bijv. de samenwerking van het team te verbeteren of het engagement te verhogen, daag je de manager onvoldoende uit. Dan help je de manager niet om (eerst) zelf engaged te raken. Terwijl het effect van een manager die zelf engaged is, het engagement van zijn team kan verdubbelen!

3. Communiceer dagelijks

Een manager moet dagelijks communiceren met zijn medewerkers. Doe dit via allerlei media (mail, Whatsapp etc) én minimaal wekelijks in een één op één meeting. Die wekelijkse meetings dienen vooraf te worden ingepland. Dat geeft structuur en aandacht en veel meer engagement;

4. Bespreek de voortgang – zeker als het niet goed gaat – wekelijks

Maak er een punt van dat de medewerker de gestelde doelen ook behaalt. Dat komt misschien bazig over maar je zegt daarmee dat het werk van de medewerker echt belangrijk is. Accountability levert 69% engagement op terwijl als je het laat lopen, je 8% engagement overhoudt;

5. Wees een coach

Managers die zo nodig moeten sturen en controleren, hebben hun tijd al lang gehad. De moderne manager is een (goed getrainde) coach. Het belangrijkste verschil in de praktijk moet zijn dat de manager aan medewerkers goede, uitdagende vragen stelt. Pas uiteindelijk geeft hij of zij zelf de eigen mening. We willen immers geen gehoorzaamheid maar ideeën en ontwikkeling zien. Zo krijg je stapje voor stapje zelfsturing. En ‘zelfsturing’ onder leiding van een goede manager werkt.

Peoplemanagers die dit soort kennis in hun organisatie succesvol willen inzetten, kunnen bij Bold Move terecht. Wij hebben de benodigde theoretische kennis, de oefeningen en tools op een rij staan. We richten ons op ervaren managers (>3 jr.) die hun toegevoegde waarde verder willen verhogen, die willen blijven leren en ontwikkelen top dit gebied. Door te coachen op basis van talenten en te managen voor meer engagement.

Meer weten? Bel voor een afspraak: 030-227 33 85.

Logo Bold Move

Wil jij een (nog) betere manager worden?

Ontvang gratis inspiratiemails met tips, achtergronden en kennis over talenten.

Geen spam. Beloofd.