Talentgroep: Strategisch denken

Als jouw talenten vooral Strategische denktalenten zijn dan gaat het in jouw leven veel over feiten, data, informatie, de hoofdlijnen, ideeën en strategie. Wat je nodig hebt om jouw talenten naar boven te laten komen is: ruimte om te verbeelden, overzicht over het waarom en het wat, het uitwisselen van informatie en de mogelijkheid om ideeën en hun betekenis te exploreren. Deze talenten liggen op de taak-as.

Toekomstgerichtheid

Iemand met het talent Toekomstgerichtheid (Futuristic) is geïnspireerd door de toekomst /wat kan zijn. Een visie op de toekomst geeft energie.

Strategisch

Het talent Strategisch (Strategic) ziet van elk scenario de relevante patronen en issues. Creëert snel een alternatief.

Leergierigheid

Staat het talent Leergierigheid (Learner) hoog bij jou? Dan wil je graag leren en blijvend verbeteren. Het proces van leren staat centraal.

Intellect

Kenmerkend voor iemand met het talent Intellect (Intellection) is de intellectuele activiteit. Introspectief. Je houdt van discussies.

Input

iemand met het talent Input hongert naar kennis. Verzamelt en slaat allerlei soorten informatie (vormen) op.

Ideeënvorming

Iemand met het talent Ideeënvorming (Ideation) is gefascineerd door ideeën. Ziet de connecties tussen verschillende fenomenen.

Contextueel

Iemand met het talent Contextueel (Context) denkt graag aan het verleden. Je begrijpt het nu vanuit onderzoek van het verleden.

Analytisch

Iemand met het talent Analytisch (Analytical) zoekt naar redenen en oorzaken. Je wil alle factoren van invloed doordenken.