Toekomstgerichtheid

Iemand met het talent Toekomstgerichtheid (Futuristic) is geïnspireerd door de toekomst /wat kan zijn. Een visie op de toekomst geeft energie.

Hoe herken je het talent?

  • Je bent een visionair, een voorspeller;
  • Als mensen met jou praten over de toekomst, krijgen ze daar nieuwe ideeën en vooral veel nieuwe energie van;
  • Mensen die erg tevreden zijn met de status quo, vind jij maar saai;
  • Je droomt graag en regelmatig weg en fantaseert dan over hoe het zich allemaal zal ontwikkelen. Soms moeten mensen die in het nu iets van je nodig hebben, je even ’terughalen’.

Waar moet ik voor oppassen?

Het gave van dit talent is natuurlijk dat het andere mensen enorm kan inspireren en kan energizen net zoals het talent Positivisme dat kan. Een man als Adjied Bakas kan ik in elk geval niet beluisteren zonder een gevoel van opwinding. Je hebt visie en door jouw visie krijgen anderen zicht op waar het heen zal gaan.  Je neemt mensen mee de toekomst in wat net als bij Actiegerichtheid kan leiden tot een verlangen naar het eindresultaat: let’s go…!

Het hierbij passende ‘barrier label‘ (dus hoe je iemand herkent die dit talent overdrijft) is dat je met jouw hoofd in de lucht loopt cq de realiteit uit het oog bent verloren. In veel culturen zijn het dan ook de medicijnmannen die onder invloed van God(en) en / of  organic drugs in staat zijn om contact te maken met de wereld van de geesten om zo voorspellingen te kunnen doen. Een andere vorm van niet goed ontwikkeld (ruw) talent is dat je dit talent in je eentje beleeft en je ermee isoleert in een eigen droomwereldje.

Een gouden tip voor het ontwikkelen van dit talent is…?

Het talent is niet alleen bedoeld om nieuwe dingen uit te vinden zoals Ideeënvorming dat ook kan doen. Het gaat met name om ontwikkeling door de tijd heen. Iemand met dit talent doet er goed aan zijn inzichten te delen en bespreken met degenen voor wie die toekomst relevant is. Daardoor komt de energie ervan vrij en verbetert waarschijnlijk ook de nauwkeurigheid van de voorspellingen. Trendwatchers doen dit de hele tijd. Voorspellen, een boek schrijven, reacties ontvangen en bijstellen. Niks mis mee. Gaaf juist.

Wie denkt er nooit meer aan Chriet Titulaer die in de jaren ’80 vanuit het Evoluon in Eindhoven voorspellingen deed dat we ooit onze telefoon op zak zouden dragen? Die man was gek! Toch?