Talentgroep: Executief

Als jouw talenten vooral Executieve talenten zijn, dan gaat het in jouw leven veel over dingen gedaan krijgen, details, processen, structuren, orde en precisie.

Wat je nodig hebt om jouw talenten naar boven te laten komen is: praktische en bruikbare (relevante) conversatie of aanwijzingen, stap-voor-stap instructies (gedetailleerd), heldere doelen, precieze systemen, en procedures, regels en grenzen. Deze talenten liggen ook op de taak- as.

Behoedzaamheid

Wie het talent Behoedzaamheid (Deliberative) bezit is serieus en voorzichtig bij het nemen van besluiten. Ziet vaak (alle) beren op de weg.

Discipline

Mensen met een sterke aanwezigheid van het talent Discipline (Discipline) houden van routine en structuur. Je creëert een duidelijke orde in jouw wereld.

Focus

Het talent Focus volgens Gallup

Hersteldrang

Mensen met een sterke aanwezigheid van het talent Hersteldrang (Restorative) zijn probleemoplossers. Je ziet snel wat de oorzaak van het probleem is en lost het op.

Overtuiging

Iemand met Overtuiging (Belief) heeft sterke niet veranderbare waarden. Je wordt gedreven door een doel, een bedoeling.

Prestatiegericht

Iemand met het talent prestatiegericht (Achiever) is een zeer hard werkende doorzetter. Je haalt veel bevrediging uit druk zijn en het af krijgen.

Verantwoordelijkheidsbesef

Mensen met een sterke aanwezigheid van Verantwoordelijkheidsbesef (Responsibility) zijn doorpakkers. Voelen zich psychologisch eigenaar. Je stabiele waarden zijn eerlijkheid en loyaliteit.