Talentgroep: Executief

Als jouw talenten vooral Executieve talenten zijn, dan gaat het in jouw leven veel over dingen gedaan krijgen, details, processen, structuren, orde en precisie.

Wat je nodig hebt om jouw talenten naar boven te laten komen is: praktische en bruikbare (relevante) conversatie of aanwijzingen, stap-voor-stap instructies (gedetailleerd), heldere doelen, precieze systemen, en procedures, regels en grenzen. Deze talenten liggen ook op de taak- as.

Verantwoordelijkheidsbesef

Mensen met een sterke aanwezigheid van Verantwoordelijkheidsbesef (Responsibility) zijn doorpakkers. Voelen zich psychologisch eigenaar. Je stabiele waarden zijn eerlijkheid en loyaliteit.

Prestatiegericht

Iemand met het talent Prestatiegerichtheid (Achiever) is een zeer hard werkende doorzetter. Je haalt veel bevrediging uit druk zijn en het af krijgen.

Overtuiging

Iemand met Overtuiging (Belief) heeft sterke niet veranderbare waarden. Je wordt gedreven door een doel, een bedoeling.

Organisatievermogen

Het talent Organisatievermogen (Arranger) organiseert. Dirigeert plannen en agenda’s. Blijft alles optimaliseren. Flexibel.

Onpartijdigheid

Wie veel van het talent Onpartijdigheid (Consistency) heeft vindt dat je alle mensen gelijk hoort te behandelen. je maakt/handhaaft daar de regels voor.

Hersteldrang

Mensen met een sterke aanwezigheid van het talent Hersteldrang (Restorative) zijn probleemoplossers. Je ziet snel wat de oorzaak van het probleem is en lost het op.

Focus

Iemand met veel van het talent Focus kiest een doel en houdt daar – al corrigerend – aan vast. Eerst prioriteit, dan actie.

Discipline

Mensen met een sterke aanwezigheid van het talent Discipline houden van routine en structuur. Je creëert een duidelijke orde in jouw wereld.

Behoedzaamheid

Wie het talent Behoedzaamheid (Deliberative) bezit is serieus en voorzichtig bij het nemen van besluiten. Ziet vaak (alle) beren op de weg.