Talentgroep: Beïnvloeden

Als jouw talenten vooral liggen in de Beïnvloedende talenten, dan gaat het in jouw leven vooral om anderen “mee te krijgen” naar waar jij heen wilt. Verder om het genereren van energie en beweging.

Wat je nodig hebt om jouw talenten naar boven te laten komen is:

  • het verbaal verwerken van informatie (hardop denken),
  • je verbinden aan een doel,
  • bevestigd worden en anderen die jouw (positieve) energie overnemen.

Ook deze talenten liggen op de relatie-as.

Zelfverzekerdheid

Het talent Zelfverzekerdheid (Self-assurance) heeft een goed intern kompas. Je bent vol vertrouwen dat je jouw leven goed bestuurt.

Woo

Het talent Woo (Winning others over) wordt ook wel innemendheid genoemd. Wie veel Woo heeft houdt van de uitdaging nieuwe mensen te ontmoeten en te winnen. IJsbreker.

Sturingskracht

Iemand met veel van het talent Sturingskracht (Command) heeft charisma. Neemt in een crisis de controle over en besluit dan vaardig.

Significantie

Iemand met veel van het talent significantie (Significance) wordt graag gezien als erg belangrijk. Is onafhankelijk. Zoekt erkenning.

Maximalisering

Het talent Maximalisering (Maximizer) zoekt de kracht van mensen. Wil mensen en groepen excellent maken.

Actiegericht

Wie het talent Actiegericht (Activator) heeft, maakt dat het gebeurt. Je zet gedachten om in actie. Bent een snelle beslisser. Ongeduldig.

Communicatie

Het talent Communicatie (Communication) kan gedachten goed uitdrukken. Je bent geschikt als gesprekspartner en presentator.

Competitie

Het talent Competitie (Competition) meet succes af aan de prestaties van anderen. Wil de eerste zijn. Speelt en wint graag.