Boudewijn Goudswaard

Ik probeer nu een andere manager te worden. Door ervoor te zorgen dat mijn mensen in hun kracht komen te staan en dingen te gaan doen die ze vooral zelf leuk vinden. Dat is vooral goed voor hen maar ook voor het bedrijf.

Bram Wolf

Wat een ontzettend leuke reis was dit.

Het mooiste is eigenlijk dat het nu pas gaat beginnen.

Coen Ackers

Xander weet razendsnel de kern te raken met zijn haarscherpe vragen. Met standaardantwoorden kom je er dan niet vanaf. En dan rest alleen de naakte waarheid. Een (zakelijke) ontmoeting met hem werkt louterend en bevrijdend. Hartstikke goed!

Ramy Khaled

Ik heb erg veel gehad aan het samenwerken met Xander…

Tot op de dag van vandaag gebruik ik de technieken en dingen die ik heb geleerd in onze sessies. Het geeft me rust en houdt me uit de negatieve cirkel waar we soms allemaal zakelijk in zitten.

Robert van den Berg

Gedurende de afgelopen maanden heb ik het Bold Move programma voor Excellent Peoplemanagement gevolgd.

Het is uitzonderlijk hoe het programma is samengesteld en de rol die Xander in ontwikkeling en uitvoering van het programma speelt. Ik heb door het programma vooral veel over Peoplemanagement geleerd en ben daar beter in geworden.

Aanleiding voor mij om deze training te doen was dat Xander vorig jaar een talentgesprek met me voerde. Door dat gesprek kreeg ik een goed inzicht in mijn talenten wat de toepassing van talenten (sterktes) in mijn werk gemakkelijker maakte.

Het was een fantastische reis. Veel geleerd, veel reflectie en ook veel plezier.

Ron Crone

Ik heb geleerd dat het fijn is om mensen te raken zodat ze zich bewust worden van hun mooie talenten en dat ze die talenten kunnen inzetten.

Saskia van Stuivenberg

Na het volgen van de training Talentversneller van Bold move, heb ik in 2020 de Pioniersversie van Bold Move Academie voor Excellent Peoplemanagement gevolgd. Naast de positieve nadruk op talenten gaat het daarin ook over het creëren van Engagement (bevlogen- en betrokkenheid) en uiteindelijk het verhogen van de prestaties van teams.

Als manager van het Talentenbureau bij de gemeente Zoetermeer vond ik het interessant te merken hoeveel invloed een manager heeft op het engagement. En hoe ik die invloed ten positieve kan aanwenden op een manier die ook nog eens bij mij (met mijn specifieke talenten) past.

Hoewel de pioniersversie nog best een paar verbeterpunten had, is het een krachtige training om als manager een volgende stap te zetten in je leerproces. De belangrijkste takeaway voor mij was de bewustwording van wat medewerkers meer engaged en (dus) productiever maakt en hoe je dat doet.