Hoe ontstaat talent?

Onze hersenen ontwikkelen zich het sterkst tussen ons 1e en 3e levensjaar. Dan worden de synapsen (verbindingen) aangelegd. Afhankelijk van vooral erfelijke factoren, maar ook van de eerste levenservaringen worden sommige verbindingen beter uitgevoerd dan andere.

Vergelijk het met snelwegen en fietspaden.

Over een snelweg kan meer informatie met minder moeite worden getransporteerd. Dus volgen de prikkels in de hersenen de weg met de minste weerstand. Voor een overzicht van alle talenten kijk hier.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat er niets aan mensen kan worden ontwikkeld. Integendeel zelfs. Maar als er geen talent is (als er geen weg ligt), zal die ontwikkeling nooit tot groot succes leiden. 
Omgekeerd is een talent dat zich nog niet heeft ontwikkeld, nog geen kracht. Veel mensen kennen hun eigen talent niet, omdat ze het zelf heel normaal vinden hoe ze denken, voelen en handelen. Om tot kracht te komen moeten ze de talenten eerst ontdekken.

Talentcoaching

Na het bewustwording van de eigen talenten, is het belangrijk deze te herkennen in je leven en werk. Je leeft je talenten en je zet ze bewust of onbewust al in in je werk. Naarmate je daar bewuster in wordt, wordt het rendement ook groter. Wie dagelijks met zijn talenten aan de slag gaat, heeft 3 keer meer kans bevlogen te zijn van het werk. En een 6 keer grotere kans een excellente kwaliteit van leven te leiden. 

Dat zijn resultaten met impact. Maar hoe bereik jij die? 

We leren je dat tijdens onze talentcoaching. We onderzoeken dan welk soort werk past bij je talenten en hoe je jouw talenten maximaal in kunt zetten in je werk- en privĂ©leven. Als je daarbij uitdagende ambities gebruikt, schieten jouw prestaties exponentieel omhoog.

Managers die de leergang Bold Move manager volgen, leren hoe ze dit bij hun eigen medewerkers kunnen bereiken.