Hoe verbeter je een team?

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

12 vragen om alles uit je team te halen

In elke organisatie werken mensen samen. In een afdeling, aan een project, in een stuur- of werkgroep of welke naam zo’n team ook gebruikt. Een team kan goed geolied, effectief en efficiënt samenwerken. Maar dat is lang niet altijd het geval. En dat gaat zeker niet altijd vanzelf. Soms werken de mensen elkaar tegen en leidt de manier van samenwerken tot negatieve resultaten of ontevreden medewerkers. 

Maar hoe komt je tot verbetering? 

Bold Move gebruikt een unieke vragenlijst waarmee we in slechts 12 vragen kunnen meten hoe een team functioneert. Als alle teamleden de vragenlijst invullen kunnen we aan de hand van de uitslag in een twee uur durend gesprek bespreken wat goed gaat. En wat (nog) beter kan. 

Tijdens het gesprek, dat onder de onafhankelijke leiding staat van een Bold Move adviseur, bespreekt het team de uitkomst van de vragenlijsten en de achtergronden van de resultaten. Waarom werken we als team zoals we werken? 

Naast het bespreken van de resultaten maken de teamleden samen een plan om de resultaten en de cultuur te verbeteren. Op die manier neemt elk teamlid de verantwoordelijkheid voor het eigen werkplezier.

25 procent betere resultaten

Uit onderzoek blijkt dat een team opgeteld zo’n 25 procent hogere en betere resultaten behaalt als het op deze manier aan de eigen cultuur werkt.

Naast het begeleiden van het proces leren de Bold Move adviseurs hoe managers deze tool zelfstandig kunnen gebruiken voor de voortdurende verbetering van het team engagement. 

Inspiratie en tips voor managers

Wil je regelmatig nieuwe inspiratie in je mailbox?
Lees je graag tips & trucs om een betere manager te worden? Laat dan je e-mailadres achter.

© 2020 Bold Move