Prestatiegerichtheid

Hoe herken je het talent?

  • Je bent graag bezig en productief en het weekeinde of de vakantie hoeft daarin niet belemmerend te werken;
  • Als het lastig wordt ga jij gewoon verder (sterk doorzettingsvermogen);
  • Vooral het afmaken van werkzaamheden en het afstrepen ervan op een lijst geeft jou plezier;
  • Het liefst ga je naar bed met het idee dat alles af is.

Teamleden zijn er dol op… Achievers in het team maken dat er hard gewerkt kan worden. En de tijd dat veel projecten werden gestart, maar weinig opgeleverd, is met Prestatiegerichtheid verleden tijd. Net als het talent Verantwoordelijkheidsbesef is iemand met Prestatiegerichtheid betrouwbaar in de delivery. Maar niet omdat het moet, maar omdat het kan, mag en leuk is.

Waar moet ik voor oppassen?

Prestatiegerichte mensen werken omdat ze het prettig vinden. Ze zijn gedreven en volledig selfpropelling. Ze krijgen energie van nieuwe klussen en projecten. Ze kunnen dan ook wat minder goed tegen managers die ze (nog) harder willen laten werken. Hun eigen werktempo zelf kunnen bepalen is belangrijk voor ze. En je kunt ook op ze rekenen.

Het ontwikkelen van het talent: Prestatiegerichtheid

Prestatiegerichtheid krijgt energie van zaken afmaken. Daarna volgt na enige tijd de behoefte aan een nieuwe klus. Wat belangrijk is voor Prestatiegerichtheid is ook doelen te stellen en activiteiten te plannen in de privé-sfeer. Anders bestaat de kans op opbranden. Een tweede tip: druk zijn is nog iets anders dan productief zijn. Kijk eens goed naar de verhouding in- en output. Soms ga je maar door en vergeet je dit te bestuderen.

Inspiratie en tips voor managers

Wil je regelmatig nieuwe inspiratie in je mailbox?
Lees je graag tips & trucs om een betere manager te worden? Laat dan je e-mailadres achter.

© 2020 Bold Move