Talent development

Eén van de drie belangrijkste onderdelen van Bold Move management, is talentcoaching.

Want om écht het beste uit managers en medewerkers te halen hebben we niet zo veel aan de competentiegerichte tools die in veel organisaties door Human Resources worden gebruikt. Hoewel kennis en ervaring belangrijk zijn om functies te creëren of van elkaar te onderscheiden, is het veel minder effectief om meer uit medewerkers te halen. Veel zogenaamde "talententesten", testen helemaal geen talent. Medewerkers hebben dan ook veel minder baat bij hun uitslag.

Medewerkers hebben sterke punten en die komen er lang niet altijd (spontaan) bij mensen uit. Je moet iemands talenten daarom eerst vaststellen. Wij doen dat met een objectief assessment dat al door meer dan 20 miljoen mensen wereldwijd daarvoor is gebruikt. Wilt u deze (CliftonStrengths™)  talenten beter leren kennen, klik dan hier.

In allerlei beroepen is onderzoek gedaan naar talent. We weten van talent dat het de enige grondstof is voor duurzame topprestaties. Zonder kennis en ervaring toe te voegen aan een talent, hoeft het niet eens op te vallen dat iemand een bepaald talent heeft. Vandaar is het belangrijk iemands talenten te vinden.

Iemand zonder talent kan met heel veel moeite iets redelijk goed leren doen. Probleem is dat "iets redelijk goed kunnen" in onze veeleisende economie niet interessant is. We zoeken immers naar onderscheidende hoge kwaliteiten. Die bereikt niemand zonder het bijbehorende talent.

Om een goede manager of bijvoorbeeld verkoper te worden, hoef je niet over specifieke talenten te beschikken. Maar hoe beter iemand zijn talenten kent en traint, hoe effectiever iemand zal worden.

Daarom leren wij managers in het Bold Move leiderschapstraject eerst de eigen talenten kennen. Zo zien managers ook veel beter hoe ze kijken, wat hun voorkeuren zijn, hoe ze zaken aanpakken, waar ze energie van krijgen en waar ze misschien bij gebrek aan bepaalde talenten, tekort schieten. Als we dat laatste constateren, helpen we de manager niet om dat te trainen. Niemand hoeft (of kan) volgens ons overal wel goed in te zijn. Wij kijken naar wat van wereldklasse is. Zwaktes, daar managen we omheen. Zo kennen we managers die niet goed zijn in spreken voor groepen mensen. Dat is heel erg lastig voor ze. Maar training helpt vaak niet als het talent ontbreekt. Dan leren we ze gewoon om anderen het woord te laten voeren.

Als managers hun eigen talenten kennen, leren we ze al die talenten die ze niet zelf hebben (maar hun medewerkers wel), te waarderen. Want hoewel andermans talenten ons soms in eerste instantie als onbeduidend of zelfs irritant overkomen, zijn ze natuurlijk ook nuttig. Talenten zijn manieren om succesvol te zijn. Dat kan op veel verschillende manieren. Hoe meer verschillende talenten in je team zitten, hoe groter het potentieel van dat team!

 

 

 

 

 

Meer dan 20 miljoen mensen gingen je wereldwijd voor

Wereldwijd hebben meer dan 20 miljoen het CliftonStrengths™ assessment van Gallup voltooid en zicht gekregen op hun top 10 talenten die zij in huis hebben.

Na het benoemen van hun talenten zijn zij nu in staat deze optimaal te benutten en te trainen om doelen te kunnen realiseren die voorheen niet denkbaar waren. Wie zijn eigen talenten kent, wordt meteen 8% productiever. Wie er echt mee aan de slag gaat, heeft een drie keer grotere kans dan gemiddeld om engaged te zijn. Energie en plezier uit je talenten halen geeft het Bold Move leiderschapsprogramma zijn kracht en positieve vibe.

Neem dan vandaag nog contact op met één van onze gecertificeerde coaches.

Talentcoaching, ervaar het effect

Bent u klaar voor de vele voordelen die talentcoaching binnen uw organisatie kan bieden? Aarzel dan niet langer en neem contact met ons op via onderstaand contactformulier. Liever direct contact? 06 - 34 240 930.

Please enter your name.
Please enter a valid email.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.