Peoplemanagement is een vak waarin je kunt uitblinken

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ouderwets slecht management kan niet meer in een wereld en tijd waarin de generatie van Millennials (ook wel Generatie Y) – toch al dominant in aantal en inhoud – de arbeidsmarkt veroveren. Waar generatie X managers ook al niet zo gecharmeerd waren van de sturende en controlerende werkwijze van hun managers, lieten ze zich overtuigen van het belang daarvan en deden zij als managers wat ze dachten dat er van ze verwacht werd.

Maar de wereld is veranderd. Millennials laten zich zo niet managen, en willen zo ook niet zelf manager zijn. Die weten wat ze willen, en laten zich liever coachend creatief aansturen. Management met ruimte voor autonomie, verbondenheid, competenties en zingeving. Het resultaat is een acute noodzaak voor een ander soort, gedegen en evidence based succesvol, management. Peoplemanagement als vak, waarin je kunt excelleren. Een vak om trots op te zijn.

Dit betekent iets voor held Bold Move. Die als geen ander weet hoe je een excellent peoplemanager wordt, die zijn kennis en ervaring deelt in coaching- en opleidingstrajecten en die een groot pleidooi voert voor de empowerment en emancipatie van managers. Daar wil je bijhoren.

Inspiratie & tips voor managers

Wil je regelmatig nieuwe inspiratie met tips & trucs om een betere manager te worden? Laat dan je e-mailadres achter.