Kennisbank voor managers

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bold Move biedt een kennisbank voor managers en leidinggevenden. Hier vind je een bron van theorie en praktische tools. De kennisbank maakt deel uit van een community Bold Move managers die elke dag te maken hebben met zeer productieve medewerkers die:

  • zichtbaar veel plezier hebben in hun werk;
  • loyale klanten hebben en veel meer omzetten; 
  • voor geen goud ergens anders zouden werken; 
  • nauwelijks ziek zijn (en zich zeker nooit voor niks ziekmelden).

Het geheim?

Een Bold Move Manager heeft al een paar jaar ervaring opgedaan maar beseft dat het altijd (nog) beter kan. Zo’n manager ziet peoplemanagement als een serieus vak.

In de Bold Move Academie leer je: 

  • Medewerkers hun eigen werk te laten doen met als eigen taak dat medewerkers daarin slagen, groeien en ontwikkelen; 
  • Je eigen talenten, sterke punten en kracht;
  • De talenten van je medewerkers, hoe je die inzet en uitdaagt door te groeien; 
  • Hoe en waarom je heel regelmatig met alle teamleden moet praten over hoe het gaat, wat hij of zij nodig heeft en hoe er kan worden verbeterd; 

Het effect van dit alles

Het werkplezier en de prestaties van het team verbeteren blijvend met tientallen procenten. 

Klinkt dat goed?

Waag dan de stap en word ook Bold Move manager.

Neem contact op met Xander Cladder om alles te leren over Bold Move Excellent Peoplemanagement. En wellicht heb jij binnenkort dan ook de toegangscodes voor de kennisbank.

One bold move for me, one giant step for the Company


Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of Bold Move iets voor mij is?

Bold Move managers vind je overal, maar ze zijn vooral op hun plek in middelgrote, dienstverlenende bedrijven en organisaties waar medewerkers het verschil maken. Het zijn vaak managers die tussen de 5 en 25 mensen direct aansturen. Die van resultaten én van goede relaties houden. Ze leren dagelijks bij over wat wél of niet werkt in peoplemanagement. Het zijn vakmensen die begrijpen dat communicatie de basis vormt voor goede prestaties. Ze vinden het (persoonlijke) contact met hun medewerkers erg belangrijk. 

Wat kenmerkt Bold Move management?

Bold Move management is gebaseerd op uitgebreid onderzoek in duizenden succesvolle bedrijven. Je kunt stellen dat de aanpak gebaseerd is op bewezen methodieken (evidence based) voor excellent management. Kern van Bold Move management is de focus op talent en engagement. Van de manager zelf en van de medewerkers. Talent gebruiken gaat namelijk veel verder dan sturen op vaardigheden en competenties; de traditionele aanpak van veel managers.

Een medewerker die de eigen talenten kent, is al snel acht procent productiever dan degene zonder deze kennis. Een team dat ieders talenten kent, behaalt zelfs twaalf procent meer productiviteit.

Bold Move staat achter de beste managers! 

Ik wil meer weten

Er zijn verschillende manieren om Bold Move manager te worden. Alle vormen hebben de kennisbank als uitgangspunt. Er valt veel te leren op het gebied van management. Daarnaast hebben we trajecten waarin je wordt gecoacht, waarin je wordt getraind en trajecten waarbij je het geleerde meteen toepast in de praktijk. Dat is leren en resultaten laten zien tegelijk.