Haal het beste uit jouw organisatie met
bevlogen en betrokken medewerkers

In Nederland is de bevlogenheid en betrokkenheid van medewerkers rond de 15%. Dat is het precies gemiddelde van Europa. Deze gelukkige groep managers en medewerkers staat 's ochtends op met een gevoel van opwinding en plezier: "Ik mag weer... ! ". Zij krijgen veel energie van hun werk. Verreweg de grootste groep van medewerkers ziet werk als iets dat nu eenmaal moet. Ze doen wat ze moeten doen, maar ook niets meer dan dat. Ze krijgen geen energie van hun werk en hun plezier ligt in hele andere dingen. Dan is er nog een niet te onderschatten groep medewerkers die een hekel hebben aan hun werk en/of hun werkgever. Zij behandelen uw klanten slecht, maken fouten door een gebrek aan interesse, ze melden zich ziek omdat ze geen zin hebben en soms stelen ze zelfs...

Veel directies van bedrijven vinden het normaal dat dit zo is in Nederland en in Europa. Ook al kost het opgeteld minimaal 20% van hun omzet. Ook al werken medewerkers zoveel uren, dagen, weken, maanden en jaren zonder veel plezier... Dit moet veranderen vindt Bold Move. En daarom trainen wij managers die dit kunnen en willen veranderen!

Waar begint het verbeteren van enagement?

Meten - bespreken - plannen maken - uitvoeren - weer meten...

Als je de bevlogenheid en betrokkenheid (engagement) van medewerkers wilt verhogen, dan zul je het eerst goed moeten vaststellen. Bold Move leert managers werken met een meetinstrument van wereldklasse. In enkele minuten is het engagement getest. Het resultaat is een heldere grafiek met een mooie benchmark. Maar die meting is eerlijk gezegd nog niet eens zo belangrijk.

 

  • De bespreking is belangrijk. Managers leren vragen: wat bedoelen jullie met dit cijfers? Vinden jullie deze score zo OK? Waar willen we aan werken?
  • Zo ontstaat een gemeenschappelijk beeld en ambitie. Dit willen we verbeteren!
  • Dan gaan we aan de slag. Niet alleen de manager. Het team. We creëren onze eigen bevlogenheid. Bijvoorbeeld door het werk beter te verdelen over de talenten.
  • En na verloop van tijd meten we weer. Wat waren we van plan? Wat hebben we gedaan? En wat leverde het op? Om te leren en ten behoeve van verdere verbetering.

Het gevoel van power dat hierbij loskomt, zorgt ervoor dat iedereen weer graag deel uitmaakt van het geheel. Men voelt zich weer gehoord en betrokken.

Met het terugkeren van de betrokkenheid laten overige positieve gevolgen niet lang op zich wachten. Zo neemt de productiviteit toe en dalen de verloop- en ziekteverzuimpercentages.

Wil je als DGA, algemeen directeur of bestuurder hiermee aan de slag?

Wilt u weten hoe hoog het plafond van uw organisatie reikt? Wilt u de sfeer en het plezier in uw organisatie sterk verbeteren? Bent u niet bang voor succes, groei en een veel beter rendement?

Wij komen graag met u in gesprek...

Vul het contactformulier in of bel direct naar 030 227 3385

Please enter your name.
Please enter a valid email.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.